; ; Garland
Gå til hovedindhold

Garland

Se mere

Garland er i 2020 i en overgangsfase hvor de gamle faciliteter erstattes med nye fine rammer på Vestergade 77 Ikast. Der arbejdes på at udvikle aktiviteter der passer til de nye rammer.

Der bliver produceret Julestjerner/tagetes samt småplanter som sukkulenter/aloe vera/stenbedsplanter m.m. Endvidere bliver der produceret tomater og agurker samt chili.

Grøn Service og Naturpleje på Garland

På Garland kan du nu blive tilknyttet vores grøn service og naturplejeteam. Det er et team for dig der godt kan lide at arbejde udendørs, under åben himmel. Vi udfører plejeopgaver på mange niveauer for kommune og private.

Målet er at din hverdag hos os, skal ligne en hverdag på det ordinære arbejdsmarked så meget så muligt.

Dagens opbygning: Man møder ind på holdet kl 8.00, hvor dagen gennemgås og opgaver fordeles. Herefter tager vi afsted på dagens opgave. Der vil være en fælles formiddagspause, hvor vi drikker en kop medbragt kaffe, samt fælles frokost. Her samles der op og vi evaluerer dagen. Efter frokost arbejder vi videre med dagens opgaver. Kl senest 14, (fredag kl senest 12) er vi tilbage på Garland. Det vil være muligt at have andre mødetider end det her er beskrevet, dette er blot den overordnede ramme. Igennem hele dagen har vi fokus på at træne sociale og adfærdsmæssige kompetencer det kræver at kunne begå sig på en arbejdsplads. Vi siger godmorgen og tak for i dag. Vi møder til tiden og giver besked ved fravær eller forsinkelse. Vi holder den gode tone, så der er plads til alle. osv.

Måden vi lærer på: I teamet praktiserer vi sidemandsoplæring som den primære læringsmetode. Det vil sige du altid kan være tryk ved at du blive guidet godt igennem nye og ukendte arbejdsopgaver.

Det fungerer sådan at,

1: Du ser os udføre opgaven,

2: Vi udfører opgaven sammen og

3: Vi ser dig udføre opgaven.

Med denne læringsmetode sikre vi os, at du kan starte på dette team uanset din forudgående kendskab til fagområdet. Vi tager imod dig på det niveau du nu engang er på og du udvikler dine kompetencer derfra. 

Arbejdsopgaverne: Du kommer på teamet her til at arbejde med mange slagt opgaver inden for gartnerifaget samt diverse naturplejeopgaver. Det kan være fældning og kløvning og af træ, beskæring af buske, lugning af ukrudt, tømning af skrald fejeopgaver og meget mere. Når vejret ikke er til udearbejde laver vi forskellige produktioner med salg for øje. Vi laver "finske komfurer", vedligeholder udstyr og kløver brænde til salg i vores fysiske butik på Vestergade.

Vores mål er at skabe et trygt og anerkendende læringsrum, hvor man altid skal have lov til at stille spørgsmål og undre sig. Bl.a. derfor er et af vores principper også at ingen skal gå sure/kede af det hjem. Vi løser udfordringer når de opstår, så vi altid kan starte næste dag på en frisk. På den måde mener vi at vi skaber det bedste rum for udvikling - personligt og fagligt.

Målgruppebeskrivelse:

UU borgere, Stressramte, vejledning og opkvalificering, ressourceforløb mf.

Hvis du kan se dig selv i et forløb hvor vi får ting til at gro, i takt med at du selv udvikler og dygtiggøre dig, så kunne Garlands grøn service og naturplejeteam måske være noget for dig. Kontakt os på Andrjep@ikast-brande.dk eller 22120488

Garland åbent hus den næstsidste lørdag før advent, imellem kl. 10-14 hvor alle er velkommen. Dette vil forhåbentligt kunne afholdes i 2021.

Til at starte op på, vil der blive produceret bærbuske, jordbær, rabarber, pil. pyntegrønt, geoginer.